Skip to Content

Referenciák

Fontosnak tartom, hogy az elkészült rendszereket használják is a való életben. Ennek két fontos oka van. Az egyik, hogy rengeteg apró, a felhasználó által észrevett hiba, hiányzó funkció javítása a szélesebb körben történő felhasználást erősíti. A másik, ezért készülnek ezek a rendszerek! Ajánlom őket a kedves olvasónak is.

Perger és Társai Kft., Csopak

Családi vállalkozásunk ügyviteli rendszere a céggel együtt fejlődött. Mi a Garage 2 számlázó és készletkezelő rendszert használjuk a mai napig. Ennek fejlesztése követte képességeinket. A Turbo Pascal és szövegfájlok kezelésétől indulva, a FoxPro 2.6-os dBase adatbázis és jelentéstervező lehetőségein át eljutottam a Delphi világához. Ez a rendszer egy újraírt verziója a harmadik fejlesztőeszközzel is (funkcióiban jelentősen bővíttet) elkészített Garage rendszernek. A rendszer több raktáras készletkezeléssel, munkalapkezeléssel és számlázással szolgálja ki a SUZUKI kereskedésünk mindennapjainak igényét.

EuropTec Kft., Zalaegerszeg

A Garage 2 rendszer készletkezelését alapul véve indult egy szerszám (vágók, kések, fúrók) nyilvántartó rendszer készítése. Itt merült fel bennem az igény, ha átírom a készletkezelő modult, akkor azt úgy tegyem, hogy a rendszer LINUX (x86) rendszerek alatt is futtatható legyen. Így született meg a Smart Storage készletkezelő rendszer 1.0-ás verziója. Ez a rendszer nem tartalmazza a számlázó modult, de bevezeti a készletkezelésben a raktárakon belül a pozíció fogalmát. Egy pozíció megadása a sor, oszlop, polc, doboz adatok megadását jelenti. Itt nyer igazán értelmet az eseménynapló, mely felhasználóhoz köthetően követi a készletmozgásokat.

Vest-Wood Magyarország Kft., Lenti

Ez egy teljesen független fejlesztés a korábban írt ügyviteli rendszerekhez képest. Az IBM-nél töltött évek alatt betekintést nyertem a termelésirányítás és elemzés lépéseiben. Ez egy gyártáskövető rendszer a Vest-Wood Magyarország Kft. részére. Így a lenti céggel közösen fejlesztettük ki rendelésekre alapuló termeléskövető rendszerüket. A német tulajdonú, ajtógyártással foglalkozó cég rendeléseinek feldolgozását, ütemezését és termelésben való követését valósítja meg. A beérkező rendeléseket rakatokba rendezi a Smart Production rendszer első lépésben, majd az rakatokat elindítva a termelésben (vonalkódolvasóval) követhetjük nyomon, holt tart a cég az egyes rendelések legyártásában.

Rendszerbarát Kft., Budapest

Időközben folyt a Smart Storage rendszer fejlesztése, melybe belekerült a Garage 2 számlázómodulja, de új riport generátor lett a motorja a rendszernek (Report Manager). A cég egy lokálisan használható verziót futtat. Céljuk, hogy átálljanak Linux rendszerre a cég életében. A Smart Storage CLX verzióiból létezik Linux és Windows platform alá is bináris, melyek ugyanazt az adatbázist (struktúrát) használják és funkciójukban, kinézetükben is teljesen megegyeznek.

SIL4S Kft., Veszprém

A SmartStorage rendszert itt az 1.2-es sorozat óta használják. Ennek arégi verziónak a bevezetett újdonságai:
  • Devizaszámlák megjelenése a beállításokban és a rendszer az adatbázisban tárolja a számlaformátumokat.
  • Riportszerkesztő megjelenése, így akár a felhasználó ki/át tudja alakítani saját számlaformátumát.
  • A cég a kiegészített számlázási funkciókat használja.

CONTRORG Kft., Veszprém

Itt a Smart Storage rendszer készletkezelési funkcióit is használják a számlázás új funkciói mellett. A valuta raktárak létrehozásával sikerül az EURO-s (és egyéb külföldi valuták) beszerzéseket is a készletre helyezni, levéve az átváltás terhét a mérnöki csapatról